Blomsterfotografering med telelinse

Bildet over er tatt ved bruk av et Olympus OMD E-M1 i kombinasjon med Olympus sitt zoom-objektiv 50-200 mm f2,8-3,5. Bruk av teleobjektiver til slik fotografering gir gode muligheter for å fokusere på hovedmotivet, mens øvrige bildeelementer blir liggende utenfor det området som tegnes skarpt. I tillegg får man bedre kontroll med hvilke elementer som ligger i bakgrunnen, noe som bidrar til å løfte fram hovedmotivet.

PS: For å bruke dette 4:3 objektivet på et micro 4:3 kamera trengs et adapter for å sikre rett avstand mellom objektiv og brikke, samt for at micro 4:3objektivfatningen skal kunne brukes. Det går fint å bruke disse eldre objektivene på nye kamera, men autofokusen sliter mer enn ved bruk av objektiver som er tilpasset den nye standarden.

Bildet er tatt med 200 mm brennvidde og blender 3,5. I og med at brikken på Olympus sine kamera er mindre enn fullformat, vil denne kombinasjonen av brennvidde og blenderåpning på et fullformat kamera tilsvare 400 mm brennvidde og blender 6,3.

Forfatter: Krogen

Amatørfotograf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: