Tilbake til 2006

Sommeren 2021 tok jeg med et 15 år gammelt Panasonic Lumix DMC-L1 kamera (lansert i 2006) for å se hvordan det fungerer i forhold til dagens standard. Dette kameraet er teknisk sett identisk med Leica Digilux 3 og har det samme Leica Vario-Elmarit objektivet med brennvidde 14-50 mm. (tilsvarer 28-100 mm på et fullformat kamera.) Designet på kameraet skulle føre tankene tilbake til Leicas ikoniske M- kameraer. Bildebrikken er på 7,5 megapixler, noe som synes lite sammenlignet med dagens kamera (og mobiltelefoner). Allikevel – jeg synes resultatet ble bra. Den største svakheten med kamera av denne generasjonen er foruten at de fungerer dårlig i svak belysning at det dynamiske omfanget ikke bestandig er stort nok til å gjengi detaljer i høylys og skyggepartier samtidig.

Forfatter: Krogen

Amatørfotograf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: